Google
 
Web andasuriname.com
U kunt nu ook alleen binnen  ANDA Suriname  zoeken
      ·          
   

   
ONDERDELEN
Algemene tips
 andasuriname.com  Voorwoord
 andasuriname.com  Douane
 andasuriname.com  Verplichtingen
 andasuriname.com  Water en vocht
 andasuriname.com  Kleding
 andasuriname.com  De zon
 andasuriname.com  Insecten
 andasuriname.com  Gewoonten
 andasuriname.com  Foto's maken
 andasuriname.com  Veiligheid
 andasuriname.com  Gezondheid

Onderwerpen
REIS en TRAVEL INFO
 andasuriname.com Algemene tips

AFDELINGEN
   Algemeen
  De Douane
   Telefoonboek
   Bevolking
   Distrikten
   Reis info
   Cultureel erfgoed
   Geschiedenis
   Foto's
   Natuur
   Personen
   Koken / recepten
   Vragen over NIBA
   Wat is ANDA

     
 SURINAME  AFDELINGEN - andasuriname.com Reis en travel info - - Algemene tips

 suriname . NU terug
 1.  Kleding

Kleren maken de man (of vrouw). Niets is minder waar in Suriname. Kleding speelt een belangrijke rol in de Surinaamse cultuur. Uit respect voor anderen ziet men er graag netjes uit en verwacht dat op zijn minst ook van u.

Omdat het nogal warm is zult u snel een korte broek en een loszittend T-shirt aantrekken. Goed voor uitstapjes of tochtjes. Maar het wordt zeer gewaardeerd wanneer u bij bepaalde gelegenheden, zoals bezoeken, theater, film, huisfeestje, verjaardag of begrafenis, uw korte broek en gemakkelijke T-shirt achterwege laat en voor die gelegenheid, passende kleding draagt.

Draag nette en schone, maar luchtige, liefst katoenen kleding. Te strakke en synthetische kleding kan hitte-uitslag en andere irritaties veroorzaken.
Poeder (niet-geparfumeerd), kan ook preventief werken tegen uitslag, (vooral bij schurende dijen en knellende b.h.'s).

Neem eventueel regenkleding mee. Maar denk vooral aan bescherming tegen de zon. Crème, zonnebril, pet, hoed. Vooral op het water kan de zon verraderlijk zijn.

2.  Schoenen

Ook aan de schoenen wordt in Suriname veel aandacht besteed. Niet zo zeer aan de kleur, maar wel aan de netheid. Evenals schone en passende kleding worden gepoetste en schone schoenen gewaardeerd.

Voor men bij een bezoekje iemand huis binnen gaat, worden vaak de schoenen uitgetrokken, zodat het straatvuil niet in de woning komt.

Voor boswandelingen zijn makkelijke schoenen ( zoals gympen, patta's of bergschoenen) die vies mogen worden, aan te bevelen.

Vergeet niet, als u last heeft van zweetvoeten, uw schoenen regelmatig in de zon te drogen. Dit voorkomt voetschimmels en infecties als u blaren mocht oplopen.suriname . NU  naar bovenOntwerp © Webteam ANDA Suriname - Afdeling Nederland - Telefoon   06 1998 7075
Last update: