Google
 
Web Suriname.NU
U kunt nu ook alleen binnen  ANDA Suriname  zoeken
      ·      
   

   
ONDERDELEN
Schrijvers
 suriname.nu  C. Accord
 suriname.nu  W. Alberga
 suriname.nu  Dr. A. Loor
 suriname.nu  A. Fernandes
 suriname.nu  A. Sanches
 suriname.nu  A. Codfried
 suriname.nu  B. Brown
 suriname.nu  FARAH-L
 suriname.nu  I. Krishnadath
 suriname.nu  A. Levens
 suriname.nu  M. Simons
 suriname.nu  A. Mungroo
 suriname.nu  J. Quartier
 suriname.nu  Rappa
 suriname.nu  R. Hupsel
 suriname.nu  Sombra
 suriname.nu  Terry
 suriname.nu  F. Wols


Onderwerpen
Bekende personen
 suriname.nu Beeldend kunstenaars
 suriname.nu Muziek / Musici
 suriname.nu Botanici
 suriname.nu Schrijvers
 suriname.nu Uit de geschiedenis

AFDELINGEN
   Algemeen
   De Douane
   Telefoonboek
   Bevolking
   Distrikten
   Reis info
   Cultureel erfgoed
   Geschiedenis
   Foto's
   Natuur
   Personen
   Koken / recepten
   Wat is ANDA

     
 SURINAME  AFDELINGEN - suriname.nu Bekende personen - - Schrijvers

 suriname . NU terug
 

Surinaamse Schrijvers


Dr. LOOR , André


Grootste Surinaamse historicusDr. Loor, zeer geduldig, steeds weer bereid uitleg te geven...
Wie over de Surinaamse geschiedenis praat, kan niet om de belangrijke "zoon des vaderlands" heen. In de klasse van Stedman, staat André Loor op grote hoogte.

Een rustige en vriendelijke man, die een ieder die meer van de Surinaamse geschiedenis wil weten, zal begeleiden en ondersteunen.


PARAMARIBO — De historicus dr. André Loor heeft op de Nederlandse ambassade de Visser Neerlandia-prijs in ontvangst genomen. De prijs bestaat uit een certificaat en 5000 euro. De heer Loor kreeg de prijs voor zijn verdiensten als historicus.


Dr. Loor heeft een ongekende energie, als hij bezig is met onderzoeken en het in kaart brengen van de geschiedenis. Voorts kan hij op een heldere en boeiende manier zijn publiek stap voor stap uitleggen hoe bepaalde zaken zijn ontstaan. Ontelbare publikaties staan al op zijn naam en hij weet nog steeds niet van ophouden. Er komen telkens weer nieuwe publikaties bij. Ook levert Dr. Loor bijdragen aan en alle feiten voor diverse Televisie programma's. De historicus André Loor is in 1931 in Suriname geboren. Hij is de nakomeling van de Nederlandse groep kolonisten die in 1845 naar Suriname vertrokken om zich daar als landbouwer/veehouder te vestigen. Als Boeren, of Boeroes, zijn zij volledig geďntegreerd in de Surinaamse samenleving. Na het behalen van zijn akte als hoofdonderwijzer vertrok Loor naar Nederland waar hij afstudeerde als historicus aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.Na terugkeer in Suriname was hij onder meer werkzaam in het middelbaar onderwijs en aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren. Gedurende een periode van zeven jaar was hij belast met de leiding van de afdeling Culturele Zaken op het departement van Onderwijs.

De hr. Loor is lid van vele commissies en nauw betrokken bij culturele activiteiten en sportzaken in Suriname. Hij heeft diverse publikaties over de Surinaamse geschiedenis en andere onderwerpen op zijn naam.

Hij is onder andere Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Officier in de Ere-orde van de Palm. In 1994 werd hij benoemd tot eredoctor in de Maatschappij-wetenschappen van de Universiteit van Suriname.


Tijdens de uitzending van "Kinderen van Surinaamse immigranten", Dr. Loor in gesprek met de oudste nog levende mannelijke immigrant.


Naast vele ander onderscheidingen, werd hij in 1998 door de Rotary Club vereerd met de toekenning van de Rotary Vocational Award 1998 voor Onderwijs. Onlangs werd de André Loor hier in Nederland nog gehuldigd met het zeer belangrijke Kwakoe Award. ( Juli 2000 ).

De medewerkers van ANDA zijn hem zeer dankbaar voor alle hulp.suriname . NU  naar bovenOntwerp © Webteam ANDA Suriname - Afdeling Nederland - Telefoon   06 1998 7075
Last update: